Ветерани війни з окупантами та волонтери Теребовлянщини на 12 Всеукраїнській Прощі в Зарваниці

Опубліковано:
21 Вересня, 2020

12 Всеукраїнське паломництво військовослужбовців і членів їх родин до Зарваниці відбулося 19-20 вересня 2020 р.Б., його вирішили відвідати ветерани АТО Теребовлянщини спільно з волонтерами ГО «Теребовлянська вежа», останні й надали транспорт на прощу.

Паломництво теребовлянців відбулося 20 вересня 2020 року зранку і вони встигли якраз на Архиєрейську Божественну Літургію, яку служив голова департаменту військового  капеланства УГКЦ Владика Михаїл Колтун. Теребовлянських ветеранів відразу помітили і один із священнослужителів запросив п’ятьох чоловік тримати хоругви. Це було приємно та почесно для теребовлянців, хоч і викликало легке здивування.

Провівши службу, Владика Михаїл звертався з масою добрих слів до ветеранів війни з москалями, до вдів та сиріт цієї бездарної війни, до матерів загиблих героїв. В кінці він сказав: « Я не вмію прощатися, але хочу вас усіх запам’ятати…»

Теребовлянські вояки та волонтери тут зустріли багатьох знайомих, спілкувалися з ними, згадували свої бойові та волонтерські шляхи. На зворотньому шляху всі відвідали могили загиблих героїв-земляків на цвинтарі в  с. Золотники, де помолились та віддали шану своїм побратимам.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора

Більше фото можна подивитися ТУТ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: