Тернопільські лялькарі перемогли у трьох номінаціях

Опубліковано:
20 Вересня, 2020

Відбувся Всеукраїнський огляд-конкурс театрів ляльок «Прем’єри сезону 2018-2019». Його організатори Національний центр міжнародної спілки діячів театру ляльок «UNIMA-УКРАЇНА»  вперше проводили згаданий захід на відстані. Свої вистави представляли актори з понад тридцяти театрів України.

Також у конкурсі взяли участь тернопільські лялькарі. У їхньому творчому доробку не один десяток чудових вистав. Тож відібрати з них одну і не помилитись – було не простим завданням. Зупинились на виставі «Дванадцять місяців» (Богдан Мельничук, Володимир Лісовий за мотивами казки Богдана Лепкого). Результати конкурсу приголомшили! Перемогли відразу у трьох номінаціях: почесний диплом “За багаторічне служіння мистецтву граючої ляльки” отримав народний артист України Володимир Лісовий (колишній головний режисер театру); вистава “Дванадцять місяців”–   “Найкраща вистава для дітей шкільного віку”; Олег Боков став переможцем у номінації “Найкраща акторська робота з лялькою” за роль Мачухи.   

Колектив Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки на чолі з директором-художнім керівником, заслуженим діячем мистецтв України Іваном Шелепом щиро дякують за високу оцінку творчої роботи: «Такі вагомі відзнаки з боку міжнародних фахівців надихають нас і надалі перебувати в творчому пошуку для створення сучасного українського мистецтва» (повідомляється на сайті театру). Від себе додам, тернополянам є чим пишатися. Адже на добрих і позитивних виставах цього театру росло і виховувалося вже не одне покоління.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лялькарі, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: