Цього року більше половини магазинів «АТБ» отримають міжнародні сертифікати якості та безпеки

Опубліковано:
18 Вересня, 2020

Сьогодні, в умовах вільного ринку знайти улюблені  продукти зовсім нескладно:  маркети пропонують чималий вибір свіжих вітчизняних овочів нового врожаю,  а також екзотичних плодів. Основними критеріями для вибору продуктів мешканці Тернопільщини називають якість і безпеку.

На сьогодні  мережа має вже майже чотири мільйони постійних покупців. Аби мати змогу пропонувати  своїм клієнтам  свіжі та здорові продукти,  компанія «АТБ-Маркет» створила складну багаторівневу систему аудиту якості.

Давайте розглянемо детальніше, як вона працює, адже завдяки цьому  до 1154 супермаркетів лідера вітчизняного ритейлу в 24 областях України, включаючи і Тернопільську, потрапляє якісна продукція: без небезпечних добавок, токсичних барвників і шкідливих для здоров’я консервантів.

null

Для початку нагадаємо, що супермаркети найбільшої української торговельної мережі з 2017 року проходять сертифікацію на відповідність загальновизнаному міжнародному стандарту ISO 22000:2005. У багатьох розвинених країнах світу наявність такого документа  є своєрідним знаком якості та гарантією безпеки продуктів харчування. Ґрунтується цей стандарт на принципах Hazard Analysis and Critical Control Points (аналіз ризиків і критичні точки контролю). Фахівці ретельно відстежують весь шлях того чи іншого харчового продукту: від обробки сировини та дотримання технологій під час виробництва, суворого виконання умов зберігання і транспортування до того моменту, коли клієнт купує  цей товар у магазині. На початок поточного року було сертифіковано вже понад п’ятсот магазинів найбільшої національної торговельної мережі.

null

З літа 2020 року супермаркети «АТБ» проходять так званий ресертифікаційний аудит системи менеджменту безпеки харчової продукції. Проводить його незалежний міжнародний орган із сертифікації – «Quality Austria». Його фахівці перевіряють відповідність новій версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018. Такі документи повторно отримали вже 502 магазини «АТБ». Ще 130 дискаунтерів найбільшої за багатьма показниками торговельної мережі країни цю  сувору перевірку пройдуть вперше. Таким чином, до кінця поточного року будуть сертифіковані за міжнародним стандартом ISO 22000:2018 більше половини магазинів «АТБ».

Асортимент супермаркетів «АТБ», в тому числі й тих, що працюють  у Тернополі, становить понад 3,5 тис. найменувань різноманітних товарів. Те, що певний продукт є в асортименті мережі «АТБ» –  багаторічного лідера вітчизняної галузі ритейлу – свідчить про його гарантовану  якість, безпеку та відповідність найвищим міжнародним стандартам.

Також якість і безпеку продуктів харчування та товарів першої необхідності в «АТБ» ретельно відстежує власний відділ контролю – причому робить це не менш суворо, ніж закордонні аудитори. Регулярно проводяться перевірки якості: щомісячні, квартальні, піврічні, річні. Окрім того, за потреби можуть призначити  позапланову перевірку.

null

Щомісяця з поличок магазинів цієї торговельної мережі відбирають понад тисячу зразків товарів, які спрямовують на експертизу. У лабораторіях експерти аналізують хімічні, фізичні, органолептичні показники продукту. Перевіряють практично всі характеристики – від вмісту заборонених харчових добавок до смакових якостей. До реалізації в дискаунтерах мережі «АТБ» допускають тільки перевірені  та безпечні продукти.

Бажаючи запропонувати клієнтам якісну продукцію, компанія «АТБ» пішла на безпрецедентний крок – долучила до цього масштабного процесу мільйони своїх покупців. В усіх супермаркетах мережі діє програма «Гарантія свіжості». Згідно з її умовами  тому, хто навіть просто знайшов на поличці прострочений товар, компенсують його  вартість у трикратному розмірі.

Ця система складна, вимагає величезних зусиль, уваги та ресурсів. Вона дозволяє прогнозувати, враховувати, оцінювати, попереджати і зводити до нуля будь-які можливі ризики для продукту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТБ, #магазин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: