Українців попередили про можливе скасування безвізового режиму та замороження фінансової допомоги від ЄС. Така ситуація склалася у зв’язку з призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, що минулого місяця очільник САП Назар Холодницький написав заяву на звільнення за власним бажанням. Відповідно до чинного законодавства, обрати нового очільника має спеціальна комісія з 11 членів. Сім з них затвердила Верховна рада. Проте три опозиційні фракції виступили категорично проти, мотивуючи своє рішення підозрою у недоброчесності потенційних членів комісії.

Ключові європейські держави і світовий банк занепокоєні процедурою обрання нового наступника. Вони нагадали, що прозоре обрання глави САП — є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безвіз, #ЄС, #Назар Холодницький, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #САП, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: