Яка совість у влади міста Теребовля, що на Тернопіллі. А у вашої влади яка?

Опубліковано:
17 Вересня, 2020

Нижче мова йтиме як теребовлянська влада ігнорує думки, критику та зауваження громадськості й досі на міському цвинтарі меморіал героям України вщент засипаний сміттям. Прохання до читачів Тернопільщини та всієї України –  напишіть в коментарях:  невже і у вас подібне діється, так зневажається пам’ять наших предків і сучасних героїв, які стоять віч на віч із смертю на передовій війни з москалями?

4 вересня 20202 року теребовлянські активісти побували на цвинтарі біля меморіалу воїнам ОУН – УПА, звертались до влади з вимогою прибрати там та конкретною пропозицією перенести сміттєвий бак в інше місце. Ось пряме посилання на тут статтю.

З того часу і до нині нічого не зроблено, навіть святе місце ще більше засмічено. Цього разу, а саме 17 вересня 2020 року, до боротьби підключилися вже й ветерани війни з москалями, також волонтери та громадські активісти. Дивно писати, що з владою потрібно боротися. Цікаво чи ще десь є таке? Хіба простий народ для влади ворог, тим більше полеглі за волю України повстанці?

null

 

null

Голова ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО Теребовлянщини «Сила України» Іван Олексюк звернувся до влади та мешканців міста із словами: «… Це ваша совість, це ваша гідність? – Показуючи навкруг себе сміттєзвалище на меморіалі. А потім стверджуючи, – Це ваша така совість, це ваша така гідність. Ви одягаєте вишиванки, ви виходите під українськими знаменами, ви кричите «Слава Україні» – Героям слава!», наші діди й прадіди не кричали, вони помирали за волю та незалежність України, за наше з вами світле майбутнє, а ви засипаєте їх могили тепер сміттям… Люди, пробудіться! Звертаюсь до своїх бойових побратимів, – Хлопці, колись і наші могили будуть засипані сміттям і закидані гноєм. Що з вами відбувається, владо, люде? Скільки ще потрібно провести різних засідань, сесій міськради, ОТГ, щоб до такого додуматись і поставити сміттєвий бак із святим обеліском? Це така нам повага від керманичів нашого міста. Навіть хліб вже почали викидати в смітник. Владо, де ти, хто ти, чия ти?»(Див. відео нижче).

Після відвідин меморіалу ветерани війни та активісти подалися до начальника Теребовлянського комунального підприємства. Але виявилося, що він на лікарняному, а його заступник, який тимчасово виконує обов’язки, невідомо де. Тому гурт подався на засідання виконкому міськради, що якраз проходив в приміщенні Теребовлянського Центру КІД з відчиненими дверима. Тут з’ясувалось, що мер міста Сергій Поперечний у відпустці по причині місцевих виборів  і засідання проводить його перший заступник Тарас Вітківський.

null

Цього разу, як і в багатьох інших випадках,  теребовлянцям допомагали у відстоюванні честі та пам’яті героїв України ветерани війни з москалями з Тернополя – Олександр Починок з  позивним «Біатлон» та Роман Гранда з позивним «Бандера», вони представники  Всеукраїнськєї ГО «Об’єднання бойових побратимів». Олександр у своєму виступі на засіданні виконкому міськради зокрема сказав: «В цю владу ви залізли на крові наших братів, героїв та патріотів. І лакмусовим папірцем оцінки вашої діяльності, управління громадою якраз є меморіал героям України. Виходить, що оцінка вкрай негативна. Виникає запитання: як пояснити, коли ви завжди кричите, що самі патріоти і робите все на благо держави? Та це є найбільшим цинізмом. Сам же голова Поперечний загруз в брехні та різних схемах по відмиванню грошей, їх крадіжці. А ще він знову йде кандидатом в мери, до того ж від партії, яку фінансує російський капітал, задумайтесь, люди…»

Степан Кондира під час виступу звертався до всіх присутніх, а також, зокрема до одного депутата міськради, свого однокласника, з яким і виникла невеличка суперечка. В ході цього він висловив свою позицію та бачення на дані події: «Моя думка така – комунальна служба, яка отримує фінанси з бюджету міста, зобов’язана робити все те, на, що звертають увагу їм та владі люди. Особисто я ще з весни цього року звертався до влади та також до Поперечного особисто з питання прибирання сміття біля меморіалу, але на те так ніхто й не звернув уваги. І цілком закономірно, що хлопці, які стояли грудьми на передовій і серцем захищали нашу землю, підняли знову питання про пам’ять наших героїчних предків. Адже і наші пращури, і сучасні герої боролися і борються з одним і тим самим ворогом. Тому всіх нині сильно бентежить така неувага, байдужість до нашої історії та сучасності».

null

 

null

Після закінчення виконкому міськради вдалося зустрітись із паном Тарасом Вітківським та при свідках задати йому декілька запитань щодо облагородження меморіалу. Пан Тарас пообіцяв, що сам особисто побуває біля меморіалу та за тиждень повідомить про результати, запросить спільно відвідати те місце.

На закінчення автор даних рядків висловить думку більшості мешканців Теребовлянщини і не лише Теребовлянської ОТГ, а й інших громад. Так от, по великому рахунку людям байдуже хто прийде до влади, головне на їх думку, щоб він(вона) не обіцяв, не крав, був чесним та правдолюбивим, думав та піклувався про людей, робив в першу чергу для них все по покращенню життя, прислухався до громадської думки, враховував побажання та пропозиції народу. Також людям небайдуже від якої партії буде влада і що її представники вже зробили конкретно до виборів. Крім того, багато людей не вникають так глибоко, а судять лише поверхово за зробленим. Тому всім кандидатам на голови місцевих владних органів необхідно на це все звернути найбільше уваги та менше обливати один одного брудом і більше реально щось робити, робити.

Віктор Аверкієв, Національна спілка журналістів України, посвідчення № 28766

Фото та відео автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміття, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: