Знайшов домівку: Як лелека із села Романівка у вирій не відлетів, а поїхав жити на Прикарпаття

Опубліковано:
16 Вересня, 2020

Лелека із села Романівка Теребовлянського району нещодавно оселився на Прикарпатті. Молодий птах не зміг разом зі своїми «родичами» відлетіти у вирій. 

null

Родина Гошовських, на подвір’ї якої лелеки давно облюбували собі місце, облаштували гніздо і щороку прилітають, щоб вивести пташенят, кілька тижнів опікувалася птахом. Проте залишати його на обійсті на зиму побоялася: обоє похилого віку, а лелека таки потребує іншого, ніж домашня птиця догляду. То ж на родинній раді ухвалили рішення знайти птахові гідну домівку. 

У зоокутку, що в тернопільському парку «Топільче», молодого лелеку не прийняли. Але підказали, що такими птахами опікуються в Івано-Франківській області. 

null

Неблизьку дорогу до сусідньої області лелека переніс добре. І хоч спочатку його не пустили до гурту (у Центрі реабілітації десятки лелек), а помістили на карантин, птах дуже швидко освоївся на новому місці.

null
null
null
null
null
null

 

null
null
null
null

Віра Касіян

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лелека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село Романівка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: