На Тернопільщині з’явилася нова туристична локація — єврейське кладовище

Опубліковано:
14 Вересня, 2020

У Залізцях, що на Тернопільщині, облаштували єврейське кладовище. Для інсталяції використали стародавні надгробки, які були демонтовані зі сходів поліклініки.

«Завдяки сприянню єврейської організації Олей Цадикім ישראל מאיר גבאי було завершено інсталяцію виявлених надгробних плит на давньому єврейському кладовищі. Завдяки залученню спеціалістки з юдаїки Тетяна Федорів вдалось перекласти написи на поховальних плитах, що допомогло у їх подальшому встановленні! Зокрема, виявлено дві могильні плити родичів: вчителя Сімхи Ґінбурґа і його сина Авраама. Тепер ці два надгробки як і колись стоять поруч, пліч-о-пліч. В результаті проведених робіт, окрім впорядкованої території єврейського кладовища, містечко Залізці тепер матиме ще одну туристичну локацію», – зазначає Василь Ільчишин.

Нагадаємо, що цьогоріч у селі Залізці Зборівського району, під час виконання ремонтних робіт, знайшли старовинні єврейські надгробні плити. Старовинні надгробки єврейського кладовища багато років використовувалися як поріг туалету та сходи до місцевої поліклініки.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #єврейське кладовище, #залізці, #Зборівський район, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: