У Тернополі дитячий будинок не отримав фінансування: підопічні харчуються за рахунок волонтерів (Відео)

Опубліковано:
13 Вересня, 2020

КНП “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” не отримав коштів, передбачених на харчування дітей та виплати пільгових пенсії. У цьому випадку, які у ситуації з тернопільським онкодиспансером, основною причиною ненадходження грошей до установ та закладів є позов Тернопільської ОДА до обласної ради. Саме наявність судового процесу блокує виконання рішення про виділянення коштів, яке обласна рада прийняла ще 6 липня.

Як розповіла головний лікар дитячого будинку Інга Кубей, фінансування закладу здійснюється з держбюджету за спеціальною субвенцією. Проте цих грошей не вистачає, тому кожного року обласна рада приймає рішення про дофінансування установи. Аналогічною була й цьогорічна ситуація.

“В липні ми отримали відповідь про те, що нам виділять певну кількість коштів на харчування дітей, виплати пільгових пенсій та забезпечення певної проектної документації. Проте, на сьогоднішній день цих коштів ми не отримали. Склалася досить не проста ситуація щодо того, як забезпечити дітей, погасити заборгованість по пільговим пенсіям, починаючи з липня”, – розповідає директор КНП “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” Інга Кубей.

Згідно з рішенням обласної ради, КНП “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” мав отримати 200 тисяч гривень. Загалом же на утримання закладу в рік потрібно до 11 мільйонів гривень.

“У цю суму включені повністю всі витрати на харчування та цілодобове утримання дітей. Також сюди входять юридичні послуги та реабілітація підопічних. Сьогодні у будинку дитини перебувають 30 підопічних. У закладі відбувається постійна ротація – одні діти прибувають, інші вибувають у прийомні сім’ї або ж повертаються до рідних батьків”, – каже Інга Кубей.

Як зазначає головний лікар, на сьогодні діти забезпечені продуктами харчування та іншими необхідними речами та послугами. Цьому сприяють меценати та волонетри. Проте, – каже Інга Кубей, – мусимо визнати, що через таку ситуацію час, який мав би бути присвячений дітям, витрачається на роботу з громадськістю та пошуки коштів.

Нагадаємо, як ми раніше вже повідомляли, проблема з фінансуванням існує також в місцевому онкодиспансері. Через брак коштів там не працює спеціальний апарат, завдяки якому здійснювалося лікування хворих методом опромінення. Про зупинення роботи єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100», у зв’язку із необхідністю невідкладної перезарядки обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення, повідомила адміністрація комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер».

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитбудинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #харчування
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: