Про он-лайн сервіси «Електронний пенсійний калькулятор» та «Електронну трудову книжку» розказали у Вінниці

12.09.2020 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Про он-лайн сервіси "Електронний пенсійний калькулятор" та "Електронну трудову книжку" розказали у Вінниці. Такі послуги Пенсійного фонду України мають на меті економити час людей, адже відпадає необхідність ходити по кабінетам.

8 вересня у Вінниці відбулась прес конференція “Електронні послуги Пенсійного фонду України” за підтримки Проєкту USAID “Трансформація фінансового сектору” та участі заступниці правління Пенсійного фонду України Ковпашко Ірини Василівни та начальниці головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Корчаки Олени Сергіївни.

В умовах карантину такі послуги, які можна отримувати не виходячи з дому, особливо актуальні. Кожна людина піклується про те, чи буде мати пенсію після настання пенсійного віку і якого розміру вона буде? Але, якщо потурбуватись про це заздалегідь до нарахування пенсійним фондом пенсії, можна внести усі дані про місця своєї офіційної трудової діяльності та, навіть, купити необхідний для повної пенсії стаж роботи, заплативши за себе самостійно соціальні страхові внески.

Для кожного українця користувача веб порталу електронних послуг Пенсійного фонду України є можливість створити свій особистий кабінет і отримати доступ до нових сервісів, а саме до електронної трудової книжки та пенсійного калькулятору. Для цього потрібно зареєструвати кваліфікований електронний підпис.

У пенсійному калькуляторі є усі дані про офіційні місця роботи людей (трудовий стаж) починаючи з 2004 року, а дані про попередній робочий стаж люди мають вносити дані самостійно. Після можна побачити прогнозуємий розмір пенсії на момент проведення розрахунку.

Заступниця правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко повідомила, що з часу користування сервісом ним скористалися 291, 3 тис. осіб та було проведено 142, 4 тис. розрахунків пенсій. 

Присутні он лайн начальники управлінь пенсійного фонду з різних міст поділились інформацією скільки людей скористались послугами у їх регіонах. Усього структура пенсійного фонду по усій Україні поділена на 25 юридичних осіб. Також реформована внутрішня структура - конкретні підрозділи займаються виключно обслуговуванням громадян, а окремі працівники опрацьовують документи. Таким чином людина може отримати консультацію у будь який робочий день. 

Також працюють у пенсійному фонді над таким важливим питанням, як оцифровування (сканування) трудових книжок для створення власних електронних трудових книжок. Усі відскановані дані заносяться у персональні трудові книжки. Сканувати трудову книжку можна, як самостійно, так і подавати кольорові скани від трудових колективів. На Тернопільщині такий процес вже розпочато і відскановано біля 2 тисяч трудових книжок. 

В Україні час виходу на пенсію коливаються від 60-63, 63-65, та 65 +. Вихід на повну пенсію є можливими з 35-річним трудовим стажем.

Сервіс “Електронна трудова” запрацював з 27 листопада 2019 і є доступним для кожного працюючого громадянина. Послуга дозволяє переглядати, зберігати та доповнювати відомості про свою трудову діяльність, починаючи з 1998 року. Також за допомогою веб порталу можна просканувати паперові трудові книжки та документи, які підтверджують трудові діяльність людини. Паралельно можна продовжувати користуватися паперовою трудовою книжкою.

Для популяризації нових он-лайн сервісів пенсійного фонду України створено соціальні відеоролики з основним слоганом "Ваш час належить Вам!", які розміщенні на фесбуці на соціальній сторінці Пенсійного фонду України.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі