«Карантинні обмеження не помішали зібрати урожай»: на Тернопільщині підбили підсумки жнив

Опубліковано:
11 Вересня, 2020

Карантинні обмеження ніяк не вплинули на збирання урожаю на Тернопільщині. Аграрії працювали дисципліновано та дотримувалися усіх епідеміологічних норм. У зв’язку із цим, ніяких збоїв у роботі не відбувалося. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василя Кічака, за підсумками збирання жнив Тернопільщина посіла четверте місце в Україні. Проте, через метеорологічні умови, багато урожаю було втрачено.

«Валовий збір зерна становить 1 млн 532 тонн, а урожайність – 46, 8 центр. Пшениці, основної продовольчої культури, намолочено 1 млн 42 тис. тонн при урожайності 49 центнера з 1 га. А валовий збір ячменя становить 443 тис. тонн. У порівнянні з минулим роком валовий збір зменшився на 232 тис. тонн. Найбільше зменшився урожай озимої пшениці – 110 тис. тонн, та ячменю – 90 тис. тонн», – зазначає заступник директора департаменту агропромислового розвитку Кічак Василь.

На збирання культур вплинули погодні умови, а саме: перезимівля без снігового покриву; холодний і сухий березень та квітень; травень, червень – перезволоження, затоплення та буревії. Загалом було пошкоджено 17, 9 тис. га, загинуло – 6 тис. га культур.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жнива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: