Поліція Тернопільщини і далі штрафуватиме порушників карантинного режиму

Опубліковано:
9 Вересня, 2020

Тернопіль,Бережани, Чортків, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський, Чортківський та Тернопільський райони віднесені до червоної зони. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук. Решта населених пунктів краю належать до помаранчевого рівня небезпеки. Ситуація в області з Covid19 ускладнюється. Щодня медики області реєструють близько двохсот нових інфікованих. Зростає кількість і летальних випадків серед населення віком від 30 до 49 років і від 49 до 65, – повідомила головна санітарна лікарка в Тернопільській області Оксана Чайчук.

Тернопіль та кілька районних центрів відмовилися виконувати вказівку про закриття закладів освіти й громадського харчування.

На дистанційне навчання у районах «червоної» епідемічної зони перейшло 243 заклади освіти до яких відносяться дошкільні та позашкільні навчальні заклади.

Тут навчання з 7 вересня відбувається онлайн. Проте у самому Тернополі школи та садочки залишилися відкритими.

За порушення карантинних норм у “червоній зоні” 8 вересня по навчальних закладах почали ходити правоохоронці і виписувати протоколи.

– Ми не будемо виловлювати дітей і батьків біля закладів. Але ми побачили вчора, що всі заклади по Тернополю працюють. Ми профілактично пройшли і попередили, що цього робити не можна. Говорили і з керівництвом міськради. Наразі там йдуть дебати. Сьогодні правоохоронці прийшли і склали протоколи на керівників шкіл та дошкільних навчальних закладів, – каже Олександр Богомол, начальник ГУНП в області.

Протоколи про недотримання карантинних заходів склали на очільників 31 школи, та 12 садочків. Мобільні групи продовжують працювати і далі.

Очільник поліції звертається до влади, відповідальної за роботу цих закладів, з розумінням віднестися до встановлених прав та нормативів і закрити садочки та школи. В інакшому випадку поліція і далі складатиме протоколи на порушників. Не оминуть перевірки і торгівельні та розважальні заклади. Невиконання карантинних норм може завершитися для порушників і кримінальною відповідальністю.

Якщо батьки приведуть дітей в школу, а ті захворіють COVID 19, то тоді кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно статті 325 ККУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #богомол, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: