Як приготувати в'ялені баклажани на зиму: рецепт

08.09.2020 21:13   Джерело: 24 канал
Опубліковано : Новини Тернопілля

В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців. 

Інгредієнти для страви:

Баклажан - 500 г

Червоний мелений перець - за смаком

Мелена паприка - за смаком

Оливкова олія - 150 мл

Розмарин (свіжий) - за смаком

Сіль - за смаком

Спеція базилік (сушений) - за смаком

Часник - за смаком

Рецепт приготування

1. Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.

2. Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.

3. Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.

4. Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.

5. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.

6. Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 24 канал  

Коментарі