У Тернополі підприємців, які працюють під час «червоної» зони, штрафуватимуть (Відео)

Опубліковано:
8 Вересня, 2020

З 7 вересня, тернопільські поліціанти штрафуватимуть підприємців, які працюватимуть. Це стосується працівників торгівлі, транспорту, освіти та закладів громадського харчування, які через внесення Тернополя до “червоної” зони карантину, мали б припинити свою діяльність.

“У зв’язку з запровадженням посилених протиепідемічних заходів на території краю, правоохоронці переведені на посилений варіант служби. В районах працюють мобільні групи у складі поліцейських, фахівців Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів,  представників місцевого самоврядування, які перевіряють виконання карантинного режиму. Є встановлені жорсткі обмеження, особливо у «червоній зоні», і ми зобов’язані усі їх дотримуватися”, – зазначає заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький.

Нагадаємо, обласний центр потрапив у “червону” зону, відповідно до якої у місті заборонено:

– регулярні та нерегулярні перевезення усіма видами транспорту, крім легкових авто та службового транспорту;

– відвідування закладів освіти здобувачами освіти;

– діяльність закладів громадського харчування, ТРЦ, фітнес-центрів, магазинів, крім торгівлі продуктами харчування, ліками, засобами гігієни. 

“З моменту запровадження на території України карантину, працівники поліції щоденно проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання запроваджених обмежувальних заходів. 

З 7 вересня на території держави набуває чинності нове зонування адаптивного карантину. Згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій до «червоної зони» потрапили міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області”, – повідомили у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Окрім цього на Тернопільщині «помаранчевий» рівень встановлено в місті Кременець, Борщівському, Заліщицькому, Збаразьському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому та Шумському районах. При введенні “помаранчевого” рівня забороняється: 

– проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території, де проводиться захід;

– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

– робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів) та закладів громадського харчування (крім замовлень на винос);

– навчання в групах більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;

– проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім невідкладних.

– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;

– приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території. 

Працівники поліції проводимуть роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання й на злісних порушників складатимуть адміністративні матеріали згідно ст.44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємець, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: