Руїни «Жабки» над Дністром, де був надзвичайно популярний за Союзу ресторан «Буковина» (Фото)

Опубліковано:
6 Вересня, 2020

Цей ресторан на березі Дністра був одним із найпопулярніших у 70-80 роках минулого століття: “Буковина”, або як влучно його називали “Жабка”.

Розташований на скелі над Дністом, з його панорамних вікон та огдядового майданчика відкривався неперевершений вид на річку, Заліщики та міст між Чернівецькою і Тернопільською областями.

За часів Союзу святкувати весілля та інші банкети у “Буковині” було дуже престижно. Сюди приїжджали гості не лише з нашої та сусідніх областей, а з усієї України та навіть інших союзних республік.

Не раз на банкетах виступали відомі артисти, на парковці зупинялися не лише “Жигулі” і “Волги”, а й “Чайки”.

 

На жаль, популярний ресторан і туристичний об’єкт не пережив випробування 90-тими і зачинився. Вже майже тридять років легендарна споруда руйнується, а її нечисленні відвідувачі фотографуються на фоні “заброшки”, розмальовують стіни, дехто залишає після себе пляшки, бите скло і навіть шприци.

Колись тут був шикарний зал ресторану із панорамними вікнамиКолись тут був шикарний зал ресторану із панорамними вікнами. Ольга Кулько

 

Дах будівлі майже зрунованийДах будівлі майже зрунований. Ольга Кулько

Розташований колишній рестоан (раптом хтось не знає:-)) у селі Звенячин праворуч (якщо їхати з Чернівецької області) мосту через Дністер.

 

Чи має шанс легендарний ресторан колись бути відновленим? Можливо, знайдеться інвестор, який вкладе чималі кошти у відбудову цього приміщення. Адже земельна ділянка, на якій воно розташоване, перебуває у приватній власності та має цільове призначення – для будівництва і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури, закладів громадського харчування.

Скрін із кадастрової карти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Жабка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ресторан, #руїни, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: