Струсівський сільський голова Бойко причетний до передачі українських святинь московським попам (Відео)

Опубліковано:
4 Вересня, 2020

У 2018 році Україну сколихнула новина про передачу Почаївської лаври Московському патріархату в оренду до 2052 року. Здійснити цю аферу допомогло комунальне підприємство «Струсівське», яке було створене за ініціативи Сільського голови Струсова Романа Бойка. Як так сталося, що Струсівська сільська рада причетна до справ Почаєва – досі залишається загадкою, але логічний ланцюжок склався досить цікавий.

В березні 2018 року Струсівською сільською радою було створено комунальне підприємство «Струсівське». «Саме сільський голова Струсова Роман Бойко ініціював створення цього підприємства, запропонував на посаду директора Василя Пацулу. – розповідає житель села Струсів Ігор Дзвінка. – На мою думку, на ньому лежить вся відповідальність за те, що це підприємство передало своїми незаконними діями, як було встановлено в подальшому, споруди Почаївської лаври Московському патріархату в користування до 2052 року».
У Струсові було створено комісію з ліквідації цього підприємства. Очолив її місцевий житель Ігор Дзвінка. Коли комісія почала роботу і з’ясувала, які ж дії чинило підприємство, то дуже здивувалася. Дивним виявився і той факт, що КП «Струсівське» працювало у Тернополі, а не за місцем реєстрації у Струсові. «Коли ми дізналися, що наше підприємство причетне до передачі споруд Почаївської лаври Московському патріархату, то були шоковані. Сільська рада у нас знаходиться далеко від Почаєва. Яке відношення вона має вирішення таких питань? Ми написали звернення у всі можливі інстанції. Вже згодом Міністерство юстиції України переглянуло це рішення і святині були передані краєзнавчому музею. Однак, відповідальності за такі антидержавні рішення ніхто не поніс» – розповідає Ігор Дзвінка.

Усі ці факти сільський голова Струсова Роман Бойко намагався приховати. Більше того, закликав комісію ліквідувати підприємство без ретельної перевірки його діяльності. «Під час такої складної ситуації в країні, коли тривала війна і Україна боролася за свою Православну церкву, тут місцеві князьки вершили свої темні справи, здавали наші інтереси. Зараз Роман Бойко хоче балотуватися на голову Микулинецької ОТГ, тому хотілося б застерегти людей, щоб вони розуміли, з ким мають справу» – зазначив Ігор Дзвінка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойко, #земля, #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: