У Більче-Золотому власними силами створили музей села

Опубліковано:
3 Вересня, 2020

З майже аварійного приміщення cільський бібліотекар Лідія Міськів та народна майстриня Катерина Бутовська створили музей села Більче-Золоте (Борщівський район). Відкрили його напередодні Дня Незалежності.  

Тут представлені давні предмети побуту жителів села, знаряддя праці, старовинний одяг та ще багато різноманітних цінних експонатів, які збирали усім селом. Окрема кімната відведена для ляльок-мотанок, які творить місцева майстриня Катерина Бутовська.

У кімнаті «Історія села в постатях» розміщено багато старих фотографій, експонати з печери «Вертеба» , історії становлення закладів та установ , які є на території села. Незвичним експонатом є кусок дерева , всередині якого вирізьблений тризуб та напис «Слава Україні».

«Найголовніша цінність цього музею в тому, що кожен експонат  – це частинка історії села, його розвитку, традицій та звичаїв, – зазначив очільник обласної ради Віктор Овчарук під час відвідин новоствореного закладу. – Дякую ініціаторам за такий почин, бо , переконаний,  музей об’єднуватиме мешканців села навколо його історії. Водночас його експонати настільки цікаві та колоритні, що  можуть зацікавити не тільки більчан, а й гостей села».

null
null
null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #більче-золоте, #віктор овчарук, #музей села, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська облрада, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: