На території музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили та освятили монумент Святої Покрови

Опубліковано:
31 Серпня, 2020

Більше року тому Тернопільська обласна рада прийняла рішення про створення Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Відтак ця установа обласної ради  об’єднала кілька музеїв області, які пов’язані з історією визвольних змагань. 

null

Поступово фонди музею поповнюються.  Сьогодні, 28 серпня, на території комунальної установи обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» відбулось урочисте відкриття монументу Святій ПокровіФундатором, згідно заповіту, є уродженець Тернопільщини Степан Шпак – колишній громадський діяч і член Видавничого Комітету “Літопис УПА” в Канаді.

null

Привітав тернополян з видатною подією голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

«Переконаний, що тут  буде зібрана вся історія боротьби за незалежність. У тому числі і новітня героїка під час Революції Гідності та російсько-української війни на сході нашої держави. 

null

Від імені  обласної ради, депутатського корпусу та від себе особисто  висловлюю слова подяки ініціаторам спорудження такого монументу, благодійникам, авторам та скульпторам, усім, хто долучився до його створення. Дякую і депутатам обласної ради, які  проголосували за виділення коштів і на благоустрій території, і на реконструкцію приміщень музею. Дуже сподіваємося, що департаментом фінансів обласної державної адміністрації будуть припинені спекуляції навколо рішення обласної ради про бюджет, і ми зможемо розпочати ці роботи. Твердо переконаний, що українська влада має відстоювати національні цінності, йти в одному напрямку з інтересами народу, а не стояти на перешкоді у патріотів, плюндруючи пам‘ять про наших Героїв.

null

Національно-визвольна боротьба – це величезний пласт історичної спадщини, який потрібно досліджувати, вивчати та передавати наступним поколінням.

null

Світла пам’ять фундатору спорудження монументу Святої Покрови Степану Шпаку,  уродженцю Тернопільщини, колишньому громадському діячеві і члену видавничого комітету “Літопис УПА” в Канаді. 

null

Вірю, що саме тут, біля монумента «Свята Покрова – опікунка українського війська», 14 жовтня відбуватимуться урочисті заходи з нагоди Дня Українського козацтва, створення УПА, Дня Захисника України», – зазначив Віктор Овчарук.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віктор овчарук, #монумент святої покрови, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська обласна рада, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: