Тернопільський чиновник від початку карантину їздить на роботу ровером

Опубліковано:
31 Серпня, 2020

У Тернополі активно розвивається вело рух, щораз більше містян обирають велосипед, як альтернативу громадського транспорту. Частково дороги міста вже мають вело доріжки. Карантин і коронавірус змусили ще більше людей подивитись на велосипед, як на єдину можливість швидко потрапити у потрібне місце, адже карантин повністю заблокував роботу громадського транспорту. Після пом’ягчення карантинних заходів проблема залишилась актуальною, адже транспорт наповнюються тільки наполовину сидячих місць. 

Від початку карантину залишались на своїх робочих місцях працівники Тернопільської міської ради та соціальних служб. Більшість до роботи доїжджали і доїжджають автомобілями, але заступник міського голови Леонід Бицюра вже кілька місяців поспіль їздить на роботу на велосипеді. 

Леонід Олексійович поділився своїми враженнями від щоденних поїздок ровером: “Мені ці поїздки подарували багато чого – по перше відчуття незалежності від транспорту, щодня відчуваєш, що можеш проїхати більшу відстань, такий собі тренінг, окрім того, як працівник міської ради, звернув увагу на якість дорожного покриття, на безпеку велосипедистів, як учасників дорожнього руху, на пандуси, більшість яких не пристосована до зручного з’їзду. Тернопіль має чудові перспективи – у випадку, якщо більшість людей пересяде на ровери розгрузиться громадський транспорт, якщо наважитись залишати своє авто вдома – буде чистішим повітря і менше корків у проблемних зонах.”

null

Коронавірус все більше людей, як в Україні, так і за кордоном пересаджує на велосипед. У Тернополі залишається актуальним питання безпеки залишеного транспортного засобу та безпеки на дорогах для велосипедів та іншого особистого транспорту – самокатів, моно коліс тощо.  Більшість людей заради безпеки забирають свої велосипеди на роботу, залишають хіба на нетривалий час.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бицюра, #велосипед, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: