У Тернополі відкрили бронзовий макет міської Ратуші

Опубліковано:
28 Серпня, 2020

У Тернополі, під час святкування 480-річчя від дня заснування міста, відкрили бронзовий макет Ратуші. Макет встановили рамках реалізації проєкту «Бронзовий Тернопіль». Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«Наше місто має цікаву та складну історію. Під час Другої світової війни більшість кращих архітектурних пам’яток було знищено. Однак, ми продовжуємо відновлювати історичну пам’ять нашого міста у мистецькому проєкті «Бронзовий Тернопіль», під час якого виготовляємо та встановлюємо архітектурні об’єкти в мініатюрі», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Над проєктом «Бронзовий Тернопіль» працювали художник, скульптор Дмитро Мулярчук, різьбяр, художник Володимир Дусан, архітектор Борис Солонін, краєзнавець Тарас Циклиняк, архітектор, 3-D моделювальник Володимир Кріса.

До слова, у місті бронзовий макет Ратуші став не першою мініатюрою. Раніше встановил макети Парафіяльного костелу, площі Старий Ринок і Великої Синагоги, Першої державної Тернопільської гімназії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бронзовий макет, #день міста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: