На Тернопільщині постраждалим від паводку виплатять компенсацію

Опубліковано:
26 Серпня, 2020

Сім’я Піцьківих з Коропця другий місяць живе в приміщенні колишньої школи. Їхній будинок підтопило через паводок на Дністрі 25-го червня. Грошей, щоб відремонтувати житло люди не мають, – розповів Володимир Піцьків.

Сьогодні, 25 серпня, вони подали заяву на компенсацію за підтоплене майно.

Сім’ї Піцьківих мають виплатити 20 тисяч гривень. В будинку мешкають 7-ро осіб. Під час підтоплень у червні в хаті був майже метр води, підлогу зірвало.

На Тернопільщині постраждалим від паводку виплатять компенсацію

“Це залишки, які ми виносили. Воно все розсипалося зразу в руках”, – каже Марія Піцьків.

Піцьків розповіла, що положили нову підлогу в хаті:

“Що мали страхівку – купили пісок. Взяли пенсію – купили гравій. Дали нам допомогу з церкви – наша єпархія – купили цемент і в магазин. Позичили вже певно більше 10 тисяч. А може й 15. Я того не знаю, бо треба ще те все рахувати”

Під час підтоплення сім’я Піцьківих переїхала до колишньої Коропецької школи

Ось це кадри з 7 липня. Володимир Піцьків розповів – живуть там і досі. Додому приходять, щоб ремонтувати будинок. Хочуть встигнути до першого вересня. За його словами, для цього треба близько 50-ти тисяч гривень.

На Тернопільщині постраждалим від паводку виплатять компенсацію

Загалом жителям Коропця, будинки яких підтопило, мають виплатити 620 тисяч гривень державних коштів. Начальниця фінансового відділу селищної ради Ганна Рогот розповіла, що ці кошти вже є на казначайському рахунку сільради:

“На кожне підтоплене господарство виділяється не більше 20 тисяч гривень. Там згідно пункту 1 прописано, що виділяється на ушкоджені будинки з розрахунку на 1 сім’ю. В нас подано 31 будинок. З них є 3, в яких не проживають”.

Нагадаємо, рівень води в Дністрі почав підніматися 24-го червня. Тоді через паводок у Монастириському районі підтопило 3 села: Вістря, Устя-Зелене та Коропець. З них евакуювали майже 200 людей. Понад 100 городів, 24 господарства та 8 житлових будинків затопило в селі Вістря. У Коропці підтопило 42 господарства, 46 гектарів городів і 38 будинків. У селі Устя Зелене вода розмила частину дамби, яка захищала від потоку води сільськогосподарські угіддя. Затопило 600 гектарів сільгоспугідь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #компенсація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паводок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: