Десять скелетів розкопали в Залізцях Зборівського району

Опубліковано:
26 Серпня, 2020

10 людських скелетів XVII – початку XIX століття розкопали під час експедиції в Залізцях Зборівського району. Проводять розкопки археологи-волонтери. Вони вже очистили 3 скелети.

У Залізцях тривають археологічні розкопки. Учасники експедиції викопали останки священника, біля якого були вервичка та хрестик, а також останки молодої дівчини і дитини.

Aрхеологи разом із волонтерами вивчають територію біля костелу Св. Антонія XVI-XVII ст., де виявлено цивільне кладовище того ж періоду. Досліджені поховання належать як дорослим, так і дітям. Після завершення досліджень антропологічні рештки будуть відправленні в Київ на експертизу, за результатами якої буде отримана інформація про давніх мешканців. Зокрема, про їхні хвороби, патології, травми, професійні деформації, дієту харчування та ін. Артефакти з розкопок після реставраційних і консерваційних робіт будуть представленні в Залозецькому музеї після його відкриття, – повідомляють на сайті Залозецької громади.

Ким були інші люди – дивіться у відео Суспільне Тернопіль.

 

 
 
Поділитися

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розкопки, #скелет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: