Тернопільський підприємець поділився баченням, над чим потрібно працювати українцям

Опубліковано:
25 Серпня, 2020

Тернопільський підприємець поділився баченням, над чим потрібно працювати українцям до 30-ї річниці Незалежності України. Свої думки Тарас Демкура, віцепрезидент Національного комітету Міжнародної Торгової Палати, опублікував у своєму блозі на Фейсбук. Далі — оригінальний текст.

“Вчора ми відсвяткували День Незалежності. І для мене наступає ще один рік активної роботи, щоб через рік знову робити підсумки: що я особисто зробив, щоб на 30-річчя Незалежності України ми зробили значний крок до Світової спільноти в різних сферах економіки.

Я б сказав, що нам потрібно зробити квантовий стрибок вперед до світової спільноти.

Що для цього потрібно, на мою думку?

1. Найперше — нам потрібна чітка національна ідея та консолідація всіх сил та всіх інституцій: державних, громадських, бізнесових.

2. Потрібно ще більше полюбити один одного і пам’ятати, що всі ми однієї крові та в нас спільна мета і цінності. Припинити поливати брудом один одного (як це було під час вчорашнього святкування), а також буде напередодні виборів. Це створює негативний імідж України по всьому світу і дискредитує нас як міцну націю.

3. Нам потрібно якнайшвидше привести у відповідність всю законодавчу базу, щоб наші закони сприяли інвестиційній привабливості України, захищали права власників бізнесу та інвесторів, створити програму підтримки малого та середнього бізнесу.

4. Потрібно об‘єднатися та координувати свої дії всім бізнес-об‘єднанням, Міжнародній торговій палаті, Торговій палаті CEO CLUB, СУП, WUBC, Бізнес100, Одеському бізнес-клубові та ін.

У нас спільна ціль: зробити Україну економічно стабільною та незалежною країною, яка має ввійти в ТОП-10 країн Європи до 2030.

5. Нам більше потрібно довіряти жінкам, підтримувати жіночі об‘єднання, активно залучати жінок до державотворення, підтримувати материнство. Це неймовірний потенціал нашої країни!

6. Кожному з нас потрібно більше брати на себе відповідальність за свою сім‘ю, свою справу, своє село чи місто, країну в цілому, активніше впроваджувати інновації, брати участь в соціальних, культурних проєктах, популяризувати українське по всьому світу.

7. Нам активніше потрібно підтримувати молоде покоління та створювати всі сприятливі умови, щоб все більше грамотних, добре вишколених молодих людей ішли в бізнес, політику, економіку, у державні інституції. Потрібно активно розвивати молодіжне підприємництво. Щодо нас, ми активно будемо розвивати курс молодіжного підприємництва “MESH” по всій Україні у всіх ВУЗах, щоб вчити основ підприємництва з залученням практиків, провідних бізнесменів України, громадських діячів та лідерів думок.

8. Нам потрібно тісніше співпрацювати зі Світовим Конгресом Українців та українцями по всьому світу.

Про це хочу сказати трохи більше.

Ми насправді недооцінюємо можливості цієї впливової української організації, яка вже понад 50 років має мережу складових організацій і зв’язків з українцями у 53 країнах.

З СКУ 2003 року визнаний Економічною і соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Сьогодні ми є свідками активізації діяльності давніх громадських українських організацій і народження нових ініціатив на підтримку України. Варто хоча б згадати проєкт СКУ «Захист патріотів», завдяки якому вдалося врятувати життя тисячам наших воїнів.

Триває активна інформаційна робота. Президент СКУ Павло Грод та вся його команда постійно працюють на високому міжнародному рівні з такими структурами, як Рада Європи, ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ, урядами та президентськими адміністраціями Європи й світу. Діаспора ініціює і проводить двосторонні бізнес-форуми, зокрема українсько-канадський, українсько-австралійський. СКУ відкрило свої представництва у Києві та у Брюсселі. Посилюється руху української молоді за кордоном, використанням новітніх технологій, зміною форм і методів діяльності. Навчаючи й виховуючи молоде покоління в українських освітніх закладах, в родинах і церквах, СКУ готує молодь до активної громадської роботи, залучаючи активно «Пласт» та СУМ (Спілку української молоді). Окрім цього, створено молодіжне крило СКУМО, створюються нові українські громадські організації, які входять до структури СКУ або ж співпрацюють з ним.

9. Нам тісніше потрібно співпрацювати зі всіма українськими організаціями світу, які не входять у Світовий Конгрес Українців.

Маючи 20-річний досвід співпраці з діаспорою та беручи активну участь у всіх форумах, часто буваючи на п’яти континентах і контактуючи з представниками різних об’єднань, не на словах знаю про розрізненість багатьох організацій.

Насправді не знаю, хто має припинити всі ці непотрібні чвари між «мельниківцями» і «бандерівцями», між «Пластом» і «Спілкою української молоді» і т.д.

Не хочу викликати на себе бурю негативу, але точно знаю, що нам потрібно бути разом.

І впевнений, що велику роль в цьому має відіграти держава, Президент, усі посадові особи.

Саме тому такою важливою є підтримка держави походження у питаннях збереження української ідентичності.

Знаю також, наскільки важливою є для українців з-за кордону увага до їхньої діяльності з боку держави, готовність до комунікації та до співпраці. Подолати внутрішні конфлікти, суперечності, непорозуміння заради спільної мети.

Дорогі українці! Давайте цей рік, до святкування 30-річчя Незалежності, зберемося до купки та разом зробимо все від нас залежне, щоб ми гучно заяви світові, що ми є сильна, дружна, консолідована нація з багатовіковою історичною культурною спадщиною, яка має великий економічний потенціал та відкрита до тісної співпраці зі всім світом!”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #день незалежності, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: