У Тернополі відбулася урочиста церемонія освячення та підняття Державного Прапора України

Опубліковано:
23 Серпня, 2020

23 серпня на Театральному майдані у  Тернополі відбулися урочистості з нагоди Дня державного прапора.

Хвилиною мовчання вшанували усіх Героїв, які віддали своє життя за Україну.

Урочисто підняли прапор заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук, міський голова Тернополя Сергій Надал та депутат обласної ради Богдан Яциковський.

«Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. А мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, – це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну. Прапор – це більше, ніж просто символ. З ним кращі сини і дочки сьогодні відстоюють нашу незалежність. З ним ми проводжаємо в останній шлях наших захисників. Тому в цей день бажаю, щоб синьо-жовтий стяг і надалі вселяв в серце кожного українця гордість та спонукав на нові подвиги заради своєї Батьківщини», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

null

Нагадаємо, День Державного Прапора України — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

Свято встановлено в Україні «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента України, Л. Кучми, «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

null

У 2009 році Президент України Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день прапора, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: