Учні Тернопільщини залишилися без нових меблів та навчальних матеріалів

Опубліковано:
20 Серпня, 2020

Через невчасний розподіл освітньої субвенції навчальний рік на Тернопільщині розпочнеться без необхідних матеріалів. Зокрема, не зможуть вчасно закупити обладнання для педагогічних працівників та меблі для учнів початкових класів. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

«Починаючи з травня, обласна державна адміністрація кілька разів зверталася в обласну раду з приводу перерозподілу освітніх субвенцій. Йдеться про 37 млн грн. Однак це подання депутати розглянули тільки 6 серпня. Процедура тендерів у рамках державної програми “Нова українська школа” триває як мінімум місяць. Тому ми просто фізично не встигнемо реалізувати заплановане до 1 вересня. Це буде на совісті депутатів обласної ради», – зазначив Володимир Труш.

Зміни до бюджету, у якому є ряд не відповідностей, лише ускладнили ситуацію. Проте, облдержадміністрація звернулась до адміністративного суду, щоб оскаржити рішення облради від 6 липня, яким було внесено зміни до бюджету. Наступне слухання у справі відбудеться 10 вересня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: