Пиріг з яблуками – простий рецепт класичної шарлотки

Опубліковано:
19 Серпня, 2020

Шарлотка з яблуками або ж просто яблучний пиріг – класика в списку простих домашніх десертів. У багатьох вона асоціюється з дитинством, літом, канікулами у бабусі та затишними посиденьками за чашкою чаю.

Популярний такий пиріг завдяки кільком вагомим якостям: рецепт шарлотки дивно простий, а ось смакові якості дадуть фору більшості сучасних тортів. Готується такий десерт 30-40 хвилин. В крайньому випадку вам доведеться витратити на нього годину. Все це вже зі збором інгредієнтів і миттям посуду. Давайте ж подивимося, що нам знадобиться з продуктів.

Рецепт пирога налічує всього кілька інгредієнтів. Все це без проблем можна відшукати в будь-якому продуктовому магазині:

– Яблука (1 кг)

– Яйця курячі (4 шт)

– Борошно (1 ст)

– Цукор (1 ст)

– Сіль (щіпка)

– Сода (½ ч. ложки)

Готується шарлотка з яблуками в кілька етапів. Давайте ж прослідкуємо:

Читайте також

Рецепт підливи із асорті грибів
Смачна курка з грибами під картопляною шубкою

Етап 1: Збиваємо міксером в будь-якій зручній посудині яйця та цукор. Поступово через сито додаємо борошно. Важливо на цьому етапі вимішати тісто так, щоб мука і кристали цукру повністю розчинилися. У процесі перемішування можна поступово додавати соду та сіль.

 

Етап 2: Ріжемо яблука на невеликі кубики. Цілком можна нарізати їх соломкою або слайсами. Все залежить від місткості форми, в якій ви плануєте випікати шарлотку.

Етап 3: Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або маргарином. В якості альтернативи можна просто вкрити її пергаментом.

Етап 4: Виливаємо частину тіста, рівномірно розподіляємо його по формі і додаємо яблука. Зверху доливаємо залишки тіста.

Етап 5: Розігріваємо плиту до 170 градусів та поміщаємо туди нашу форму. Залишаємо пектися при тій же температурі 25-35 хвилин.

От і все. Діставши пиріг з печі, йому варто дати охолонути кілька хвилин, а далі можна прикрасити на власний смак: цукровою пудрою, шоколадом, тертими горіхами, родзинками та навіть фруктами. Не бійтеся експериментувати, зіпсувати пиріг добавками не так вже й просто.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини, #шарлотка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: