Священнослужителів Тернопільщини закликали дотримуватися карантинних обмежень під час богослужінь

Опубліковано:
18 Серпня, 2020

Сьогодні, 18 серпня, відбулося засідання Ради церков при Тернопільській ОДА. Релігійних діячів різних конфесій, які діють на Тернопільщині, закликали дотримуватися протиепідеміологічних заходів під час  релігійного свята – Преображення Господнє. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає очільник області Володимир Труш, з парафіянами необхідно провести просвітницьку роботу про небезпеку коронавірусу та про необхідність дотримання карантинних заходів.

«19 серпня ми відзначаємо велике релігійне свято – Преображення Господнє. В цей день жителі краю традиційно беруть участь у святкових богослужіннях та освячують овочі і фрукти. Тому я звертаюся до духовенства, і до вірян: не нехтуйте карантинними обмеженнями. Адже виконання елементарних правил, масковий режим та дотримання дистанції може врятувати життя. І для цього не треба залучати загони спецпризначенців, скликати наукові конференції чи звертатися до міжнародних фінансових організацій. Всі ми можемо захистити своїх родичів та друзів від цієї небезпеки, демонструючи свою відповідальність», – наголосив Володимир Труш.

До слова, станом на 18 липня на Тернопільщині лабораторно підтвердили 3902 випадки коронавірусу, з них 47 – летальних, 2510 осіб одужало.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рада церков, #тернопіль, #тернопільські новини, #яблучний спас
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: