COVID-19: у Тернопільській області загострюється епідеміологічна ситуація

Опубліковано:
17 Серпня, 2020

На Тернопільщині збільшується кількість випадків коронавірусу. Про ускладнення ситуації в області свідчить і те, що майже кожні два дні фіксують летальний випадок. Про це повідомили під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом.

Ситуація в області загострюється. Збільшилась кількість хворих віком від 40-50 років та кількість випадків пневмоній. 

«У лікарні швидкої допомоги розгорнули 120 ліжок. Також, медзаклад повністю перепрофілюють. У лікарні будуть надавати допомогу лише хворим на коронавірус», – повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Василь Даньчак.

Попри те, що Тернопіль віднесли до «жовтої» зони карантину, базовий рівень захворюваності за 14 днів на 100 тисяч населення перевищує допустиму норму.

«Обрахунки цього показника станом на 17 серпня засвідчують, що він в місті складає 106,8. Тобто, дивлячись на те, що Кабмін відніс нас до “жовтої” зони, якби ці показники переглядалися знову, то ми б були вже віднесені до “помаранчевої зони”, де цей інтервал становить від 80 до 160 на 100 тисяч населення», – зазначає лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

Для того щоб зупинити поширення вірусу в обласному центрі посилять контролю за дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: