У тернопільських школах будуть нове меню і модернізовані їдальні

16.08.2020 07:37   Джерело: tmcinfo.com.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

В Україні вже понад три роки планують провести модернізацію харчування у школах. Тепер Кабмін затвердив план, за яким мають реформувати систему шкільного харчування.

У документі обов’язки міністерств і відомств розписані до 2023 року. Так, у 2020 році планують затвердити норми та порядок організації харчування учнів. Зокрема, хочуть розробити приблизні двотижневі меню із сезонними продуктами.

У рамках цього проєкту передбачається змінити рецептуру страв за збірником Євгена Клопотенка. Кулінар розробив нові рецепти для шкільних їдалень, чим довів, що готувати смачно і корисно можна за ті ж гроші.

У вересні 2020 року повинні затвердити гігієнічні вимоги до харчоблоків шкіл. Згодом затвердять особливості закупівель у сфері харчування учнів та методичні настанови для закладів освіти.

Упродовж 2020-2023 років планують забезпечити модернізацію їдалень у закладах загальної середньої освіти.

МОН, МОЗ, Мінекономіки та місцеві адміністрації будуть популяризувати культуру здорового харчування. Розпорядження уряд ухвалив 5 серпня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: tmcinfo.com.ua  

Коментарі