Тернопільщина не в «червоній» зоні: які карантинні обмеження слід очікувати

Опубліковано:
14 Серпня, 2020

Під час позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 13 серпня, встановили новий поділ України на карантинні зони. Відтак, до червоної зони не потрапила жодна адміністративна одиниця Тернопільщини. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

У помаранчевій зоні опинилося місто Чортків та Тернопільський район, а у жовтій – Тернопіль та Бережани, Бережанський, Гусятинський та Чортківський райони.

«Помаранчевий, жовтий і зелений кольори на мапі обмежень відображають рівень загрози. Це інформативний інструмент. Перш за все, це має бути чітким повідомленням для місцевої влади та всіх структур центральної влади, що на певній території маємо більшу проблему, яка потребує відповідного реагування», – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Труш.

Обмеження встановлюються на 14 днів. Після чого здійснюється оновлення мапи України із поділом на карантинні зони. Відтак, у «жовтій» карантинні зони забороняється: відвідувати будинки для літніх людей, установи, де постійно живуть люди з інвалідністю чи психічними порушеннями, а також установи, які “надають соціальні послуги” (крім екстрених випадків). У «помаранчевій» зоні заборонено: проводити масові заходи за участі більш як 100 людей; робота розважальних закладів, клубів, барів і ресторанів вночі; відвідування закладів освіти групами понад 20 людей (окрім дитсадків та шкіл); планова госпіталізація; робота спортзалів,фітнес-центрів, дитячих таборів і санаторіїв; оздоровлення та відпочинок дітей за межами даного регіону.

До слова, станом на 14 серпня на Тернопільщині лабораторно підтвердили 3539 випадків коронавірусу, з них 44 – летальних, 2336 людей одужало.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: