Художник з Тернопільщини Іван Марчук отримав “Зірку” в центрі Києва

Опубліковано:
14 Серпня, 2020

Марчук увійшов до світового рейтингу сотні геніїв сучасності

Столичну “алею зірок” доповнили ще однією зіркою. Іменний знак встановили на честь всесвітньовідомого українського художника Івана Марчука.

Це не перша зірка, яку має художник. Майже 10 років тому іменний знак встановили в місті Тернополі. Саме з Тернопільської області родом митець. Іван Марчук має чимало нагород та відзнак.

Він заслужений художник України, лауреат Шевченківської премії. Його роботи знають у всьому світі. У доробку приблизно 5- тисяч полотен. Марчук увійшов до світового рейтингу сотні геніїв сучасності. А за радянських часів через постійні переслідування з боку КДБ вимушено емігрував за кордон і повернувся в Україну в 2011 році. Відтоді працює в майстерні у столиці. Музею в Києві всесвітньовідомий українець поки що не має. Попри те, що за президентства Віктора Ющенка на місці майбутньої споруди заклали капсулу.

“Засвітилася зірка. Я не знаю, чи тішитися, чи плакати, чи що робити. Але я думаю, що я вам доставив таку насолоду. Ви не забуваєте, пам’ятаєте мене. Думаю, що ще не один раз я потішу вас і народи світу. Талант мій належить людству. Україна його не може присвоїти у жодному разі. Тим паче, що по всьому світу у мене були пропозиції від Туреччини та Литви, щоби мій музей відкрити. Бо Україна ще спить”, – каже художник Іван Марчук. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алея зірок, #іван марчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художники Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: