Тернопільська облрада ставить під загрозу підготовку до навчального року

Опубліковано:
11 Серпня, 2020

Депутатський корпус облради станом на 10 серпня так і не спромігся розподілити кошти державної освітньої субвенції. Ці гроші область отримала на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Насамперед, на забезпечення «Нової української школи» – майже 37 млн. грн. та покращення результатів програми «Спроможна школа» – 20 млн. грн., а також 699 тис. грн. на придбання обладнання для пілотних класів НУШ, які першими виявили ініціативу і розпочали навчання діток за новими стандартами.

Пояснила начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

«На жаль, у нас виникла прикра ситуація, коли на сьогодні жодна з освітніх субвенцій не розприділена сесією обласної ради. Ми маємо проблемне питання, адже 1 вересня навчальні заклади, де першокласники мають навчатись у Новій українській школі, не розпочнуть навчальний процес з новим обладнанням, яке необхідне для першокласників. Це меблі й дидактичний матеріал, комп’ютерна техніка, які необхідні вчителям саме у перших класах», – зазначила Ольга Хома.

Така ж ситуація і з субвенцією для дітей з особливими освітніми потребами. Так, з 1 вересня вчителі не зможуть проводити з дітьми корекційні заняття.

Не прийняті обласною радою і трансферти для співфінансування шкільних автобусів, що несе за собою зрив тендерних процедур на закупівлю автобусів.

З травня по серпень Тернопільська облдержадміністрація регулярно надсилала облраді офіційні листи щодо необхідності розподілу коштів. Зокрема, й комісії з питань бюджету. Адміністрація надала пропозиції щодо змін до обласного бюджету, де було включено питання розподілу освітніх субвенцій. Однак комісія ці зміни не розглянула, підготувавши власні пропозиції.

Вони й були проголосовані під час сесії.

Крім того, 3 липня облдержадміністрація зареєструвала подання, але воно теж не було розглянуте.

– Для цього у депутатів не знайшлося часу. Замість приймати господарські рішення рада займалася політикою, заручниками якої сьогодні стали діти. Можливо до цього часу для ради такий стан речей був нормою, але я вважаю, такий підхід до роботи неприйнятним. Тому закликаю депутатів з відповідальністю віднестися до своїх обов’язків і проголосувати рішення, які забезпечать повноцінну роботу наших закладів та установ, – заявив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчальний рік, #облрада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: