Польща та Литва спільно зaсyдили дії силовиків в Білорусі

Опубліковано:
10 Серпня, 2020

Сусіди Білорусі закликали білоруську владу повністю визнати та дотримуватися основних демократичних стандартів, а також утримуватися від нaсильcтва та поважати основи свободи, права людини та громадянина, включаючи права національних меншин та свободу слова. 

З відповідною спільною заявою виступили президенти Польщі та Литви Анджей Дуда та Ґітанас Науседа у зв’язку з президентськими виборами в Білорусі, передає Польське радіо.

Президенти переконані, що “діалог – це завжди найкращий метод забезпечення соціального розвитку та обговорення реформ та політичних дій”.

“Ми ставимося до суверенітету та незалежності Білорусі з максимальною повагою і сподіваємось, що існуватимуть умови для поглиблення співпраці з суспільством та державними установами Білорусі”, – написали вони.

За словами президентів, тісніша співпраця з Європейським Союзом є в інтересах Білорусі.

“Ми хочемо, щоб двері до цієї співпраці залишалися відкритими, і ми залишаємось готовими продовжувати підтримувати Білорусь на шляху поглиблення її відносин з об’єднаною європейською родиною”, – написали вони у заяві.

 

Натомість в Україні поки офіційно утримуються від коментарів з боку президента. Однак народний депутат України, член фракції “Слуга народу”, Євген Шевченко вже привітав президента Білорусі Олександра Лукашенка з нібито перемогою на виборах глави держави. Короткий текст привітання розміщений на сторінці депутата в соцмережі станом на ранок 10 серпня.

“Олександре Григоровичу, вітаю Вас з перемогою на виборах Президента Республіки Білорусь. Вірю в поглиблення українсько-білоруської дружби!”, – написав російською народний обранець. Шевченко також подякував Лукашенку за “душевне ставлення до України”.

Його однопартійка по фракції Єлизавета Богуцька в коментарях висловилась щодо цього вчинку ненормативною лексикою. “Співчуваю”, – написав у відповідь Шевченко.

Раніше цей нардеп відзначився участю в прямому ефірі російського пропагандистського телевізійного шоу.

Нагадаємо, були оприлюднені результати національного екзит-полу, які свідчать, що на виборах президента Білорусі переміг Олександр Лукашенко, за якого проголосували 79,7% виборців. Світлана Тихановська здобула 6,8% голосів. Разом з тим, як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на організаторів екзит-полу на закордонних дільницях, 71% виборців проголосували за Тихановську.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Білорусь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: