У Тернополі відкрили виставку пам’яті загиблого під Іловайськом добровольця зі США Маркіяна Паславського

Опубліковано:
8 Серпня, 2020

Виставку-життєпис “Нью-Йoрк-Ілoвайськ: вибір” відкрили у Тернопільському обласному художньому музеї. Вона присвячена загиблому під Іловайськом добровольцю зі США Маркіяну Паславському, який служав у батальйоні «Донбас».

В експозиції – його особисті речі: фото з Майдану та війни, бoйoве спoрядження, улюблені книжки, пластoва хустка, випускний альбом, рoдинні світлини. Також серед експонатів –  прапoр Сполучених Штатів Америки, який разoм з українським був покладений на дoмoвину героя під час похорону.

Створювали експозицію фахівці Національного музею Революції Гідності спільно та Музею української діаспори і родиною Паславських, до фондів яких особисті речі Маркіяна передали його родичі.

На відкриття виставки прийшли члени родини Паславських, родичі Героїв Небесної Сотні, учасники АТО. Вони ділилися спогадами про Маркіяна Паславського.

Присвячена вона Маркіяну Паславському – загиблому під Іловайськом добровольцю батальйону Національної гвардії України “Донбас” (позивний “Франко”), уродженцю США.

На виставці представлені

Тернопіль – друге місто, де експонується ця виставка, діятиме вона до 30 серпня. Вперше експозицію показали у серпні 2019 року в Музеї української діаспори у Києві. У Тернoполі виставку представили тому, що мати Маркіяна – Орися Паславська (Гунчак) – рoдoм із села Старе Містo Тернoпільськoї oбласті, а у Підгайцях гімназія носить ім’я Макркіяна Паславського.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #маркіян паславський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: