Правоохоронці перевірятимуть законність діяльності Мишковицької мікроГЕС

06.08.2020 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На Тернопільщині правоохоронці перевірятимуть законність спорудження і діяльності Мишковицької мікроГЕС, яка належить приватному малому підприємству «ЛЮКС». Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Внаслідок використання води для гідроенергетики різко погіршується стан ріки Серет, гідроспоруда періодично повністю висушує русло ріки. Як зазначають в обласному управлінні екології та природних ресурсів, документи документів про оцінку впливу ГЕС на навколишнє середовище вони не видавали.

Інспектори також зафіксовано ряд порушень у діяльності мікроГЕС, а саме: в процесі будівництва власник споруди змінив контури земельної ділянки водного фонду, не отримав документів про правила експлуатації гідротехнічних споруд гідроелектростанції, допустив ряд порушень водного і земельного законодавства.

До слова, питання законності діяльності Мишковицької мікроГЕС розглядатимуть на засідання постійно діючої робочої групи з питань контролю за додержанням природоохоронного законодавства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі