Попри покращення епідситуації: зонування Тернопільської області залишиться незмінним

Опубліковано:
5 Серпня, 2020

На Тернопільщині впродовж останніх днів спостерігається позитивна тенденція щодо покращення епідпоказників, але цього недостатньо для перегляду зонування. Про це повідомили під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Державна комісія з питань ТЕБ та НС може розглянути пропозиції щодо зміни статусу регіону за рівнем епідеміологічної небезпеки лише у тому випадку, якщо тенденція щодо покращення показників зберігається протягом п’яти днів. Про це йдеться у постанові №641. Тому наступне засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС відбудеться 7 серпня. Члени комісії заслухають інформацію щодо наступних трьох днів і прийматимуть відповідне рішення», – зазначив Володимир Труш.

Епідситуацію, яка зараз виникла в області, характеризують як нестійку. Наразі у лікувальних закладах області перебувають 164 хворих, з них 35 у важкому стані. Найбільше хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні у лікарні швидкої допомоги, фтизіопульмонологічному центрі, Чортківській та Монастириській районних лікарнях.

«Спостерігаємо спад поширення COVID-19 в області. Є випадки, коли хворі поступають у медзаклад у важкому стані, з важкими пневмоніями й ускладненнями. Також поступають багато хворих у яких не підтверджено коронавірус, але є клініка коронавірусної інфекції. Зменшується показник заповненості ліжкомісць хворими на COVID-19 – сьогодні він становить 35,3%», – наголосив Володимир Богайчук.

До слова, станом на 5 серпня на Тернопільщині лабораторно підтвердили 3148 випадків корона вірусу, з них 40 летальних та 1872 осіб одужало.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: