Чи варто заробітчанам з Тернопільщини сподіватись на пенсію від держави

Опубліковано:
5 Серпня, 2020

На Тернопільщині, як і в Україні загалом, останніми роками спостерігається тенденція пошуку кращої долі закордоном. Та чи всім заробітчанам врахується праця закордоном в пенсійний стаж?

Практично в кожній тернопільській родині є той, хто працює чи працював закордоном. Це не дивно, бо важко реалізувати себе у нашій державі, вважає 28-річний тернополянин Михайло Зарічний, який поїхав на роботу на меблеву фабрику у місто Таллін, що у Естонії, пише 20 хвилин.

 – Звичайно важко залишати рідний дім, – розповідає Михайло, – мені вибір дався нелегко. Найбільше переживали батьки, які не хотіли мене відпускати. Та й за стаж мені не раз нагадували, мовляв з тими новими змінами у пенсійному законодавстві без страхового стажу я залишусь без пенсії.

Чоловік каже, що він не планує залишатися за кордоном все життя, а все-таки планує повернутись в Україну. Проте не впевнений, чи ті роки, які він пропрацює закордоном, будуть враховуватись в страховий стаж в Україні і відповідно сумнівається, яка з країн в кінцевому випадку буде нараховувати йому пенсію.

 – Я оформлений офіційно, проте не знаю, чи слід мені розраховувати на те, що Естонія буде виплачувати мені якісь кошти по досягненню пенсійного віку. З іншої сторони – я вже досить тривалий час працюю закордоном і не знаю чи ці роки будуть враховані як страховий стаж українською стороною, – каже співрозмовник.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заробітчани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пенсія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: