У Тернополі молодята встановили новий рекорд України

04.08.2020 12:43   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Тернополі зареєстрували новий рекорд України – найбільша кількість вишитих речей на весільній церемонії. Підтвердив рекорд експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

На острівці кохання на набережній Тернопільського ставу реєстрували свій шлюб Володимир Гоцко та Ольга Коропчук.

“В Тернополі ніколи не бракувало людей, які цінують, люблять вишиванки. Це є дуже важливо для нас і нашої молодої сім’ї. Ми любимо вишиванки і будемо підтримувати в майбутньому”, – розповів Володимир Гоцко.

У Тернополі молодята встановили новий рекорд України

На сукні нареченої вишиті дерева, птахи і квіти. Це елементи орнаменту, який називається “Родинне дерево”. Наречена Ольга Гоцко розповіла, що ці елементи вишиті також на одязі гостей, весільних аксесуарах та подарунках:

“Наше подружнє життя і майбутнє це і є чистина цього фрагменту родинного дерева”.

“Національний рекорд України в місті Тернополі встановлено. 50 елементів особливої вишивки на одному весіллі. Молодята тільки одружилися, а вже рекордсмени”, – розповів експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Він зафіксував 50 вишитих речей. Це сукні і сорочки для молодят, одяг для дружок і дружбів, вбрання для батьків, весільні рушники, подушки і подарунки. Їх вишивала мати нареченої Галина Коропчук разом із родичками. Витратили на це півтора місяці.

У Тернополі молодята встановили новий рекорд України

“Я була на багатьох весіллях, але все було в різнобій, подушки одного кольору, рушники іншого. Я хотіла щоб все було в однакових тонах. Наше весілля обрали синє, пудра і сірий Власноруч вишивали рушник моя дочка руками, а все решта машинкою, бо фізично не встигали”, – каже Коропчук.

У Тернополі молодята встановили новий рекорд України

Заступник міського голови Леонід Бицюра розповів, що ця подія увійшла до книги рекордів Тернополя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Суспільне  

Коментарі