Новонароджена дівчинка, від якої відмовилася мати, зараз у пологовому будинку другої міської лікарні. Розповіла медична директорка закладу Ольга Сидорчук. За її словами, це – третя дитина, від якої відмовилася 31-річна тернополянка.

До пологового відділення немовля привезли з мамою, жінка одразу написала відмову від дитини. Медики швидкої розповіли лікарям, що викликали їх тернополяни, які почули плач дитини на дачах, що на вулиці Київській. Там жінка і народжувала дівчинку.

Тернополянка залишила в пологовому вже третє немовля

Дівчинку привезли до лікарні 18 липня близько 6 години ранку. Новонароджена зростом 44 см, вагою 2400 кг. Вона доношена та здорова. Їй 5 діб. До кінця тижня дитина перебуватиме у відділенні неонатального догляду новонароджених, – каже завідувачка Наталя Бадюк.

“У п’ятницю ми її переведемо в обласну дитячу лікарню, там вона пройде вже повний комплекс обстежень і тоді вже формується весь пакет документів. Фамілію хоча б вона вже має. Дуже спокійна, тиха дитинка, поїла і спить, я від неї при огляді навіть плачу не чула”, – розповіла Бадюк.

За словами завідувачки, дівчинку привезли в брудному рушнику. Одяг і памперси їй дали породіллі:

“Нам потрібна суміш Нан одиничка, вологі серветки, дитячий крем потрібен, дитяча олійка, ну і одяг. Одіяла ми маємо, але пару бодіків, ковточку і штани треба”. 

 

Ця дівчинка – третя дитина, від якої відмовилася 31-річна тернополянка, – розповіла медична директорка пологового будинку Ольга Сидорчук:

“Викликали поліцію, яка встановила її особу. Виявилось, що вона вже шостий раз народжувала. І в нас вона неодноразово народжувала і відмовлялась від дітей. Згідно даних паспортного стола і даних поліції в неї є місце реєстрації в Тернополі”.

Мати відмовилася від дитини одразу, коли її привезли в пологовий. Після зустрічі з поліцією вона покинула лікувальний заклад.

Із пологового будинку дівчинку переведуть до обласної дитячої лікарні. Там вона перебуватиме місяць. Потім її відвезуть у будинок малюка, – каже Сидорчук.

Чи відкрили кримінальне провадження щодо цього випадку, речник Нацполіції області Сергій Крета наразі не повідомив. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #залишила, #немовля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пологовий, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: