На Тернопільщині продовжують складати протоколи на порушників карантину

Опубліковано:
2 Серпня, 2020
У Тернопільській області спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують перевіряти фірми та підприємства на дотримання карантинних вимог.

30-го липня спеціалісти Тернопільським районного управління провели 2 позапланових заходи по перевірках перукарень в смт. Велика Березовиця.

Через виявлені порушення склали 2 адмінпротоколи.

31-го липня фахівці провели роз’яснювальну роботу в 2-х закладах громадського харчування: у с. Мишковичі та у с. Миролюбівка. Порушень не виявили.

31-го липня спеціалісти Підгаєцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели планові обстеження  3-х закладів торгівлі промисловими товарами. Виявлені порушення: недотримання маскового режиму.

30-го липня начальник Бережанського районного управління спільно із поліцією провели обстеження 8-ми закладів громадського харчування на предмет дотримання вимог Постанови КМУ №588 від 08.07.2020р. щодо забезпечення режиму роботи та дотримання протиепідемічних заходів працівниками.

Провели роз’яснювальну роботу та попередили щодо недопущення порушень, таких як робота після 23:00, дотримання маскового режиму, як працівниками закладів, так і відвідувачами, дотримання соціальної дистанції та особистої гігієни.

Спеціалісти Бережанського РУ провели позапланові обстеження в 2-х перукарнях, де виявили такі порушення: не проводиться температурний скринінг, відсутній графік вологого прибирання в перукарнях; при вході не організовано місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками, працюють без рукавичок та неправильно одягненій масці (не покритий ніс), відсутній централізований збір ЗІЗ, відсутній 5-денний запас засобів ЗІЗ та деззасобів, прийом здійснюється без попереднього запису, очікування послуги відбувається в приміщенні, відсутнє маркування, в тому числі і поза межами закладу.

Спеціалісти через порушення склали 2 протоколи.

У зв’язку з проведенням в серпні 2020 року святкувань неофіційних частин випускних вечорів спеціалісти Збаразького районного управління Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальну роботу із врученням пам’яток щодо організації та проведення випускних вечорів, з метою попередження виникнення спалахів кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

Зокрема, 31-го липня провели інспекторський візит до закладу громадського харчування у м. Збараж, де буде проводитись святкування випускного вечора. В ході обстеження порушень не виявили.

Також спеціалісти провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2020року  в 2-х закладах торгівлі харчовими продуктами та вручили представникам закладів пам’ятки та інформаційні листівки. Порушень не виявили.

Спеціалісти Шумського районного управління продовжують моніторингові обстеження. 31-го липня перевірили 3 заклади торгівлі. В одному з магазинів виявили порушення: не проводиться температурний скринінг працюючим перед початком роботи;  відсутній контейнер з кришкою та одноразовими поліетиленовими пакетами, з подальшою дезінфекцією та утилізацією відходів; відсутнє відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між покупцями не менше 1,5 м).

Підприємцям та продавцям вручили інформаційні пам’ятки та попередили про адміністративну відповідальність за порушення.

31-го липня спеціалісти Козівського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели обстеження 2-х закладів торгівлі продуктовими товарами  та 3-х закладів громадського харчування в смт. Козова.

Під час обстежень даних закладів порушень не виявили.

Спеціалісти Гусятинського районного управління 31-го липня провели 5 обстежень: 3 заклади торгівлі продовольчими товарами та 2 – непродовольчими.

Виявили такі порушення: недостатній запас дезінфікуючих засобів для проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, відсутні журнали вологого прибирання та відсутня розмітка соціальної дистанції.

Підприємцям та продавцям вручили інформаційні пам’ятки, попередили про адміністративну відповідальність та надали необхідні консультації.

Також спеціалісти взяли участь у черговому засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Гусятинській селищній об’єднаній територіальній громаді по питаннях щодо відкриття закладів дошкільної освіти. Вказали на недоліки, які необхідно усунути до початку роботи закладу.

Спеціалісти Монастириського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області протягом 29-31 липня здійснили візити з роз’яснювальною роботою щодо дотримання протиепідемічних вимог, встановлених на період карантину у: один заклад громадського харчування, 10 продовольчих та 6 непродовольчих магазини, 4 перукарні та салони краси, і на агропродовольчий ринок м. Монастириська.

Також провели  позаплановий захід державного нагляду (контролю) у дошкільному навчальному закладі «Казка» м. Монастириська. Склали Акт та припис.

Спеціалісти Теребовлянського районного управління провели обстеження 10-ти об’єктів: 3 продовольчі магазини, 2 промислові магазини, 2 заклади громадського харчування та 3-х перукарень у м. Теребовля.

З усіма суб’єктами господарювання провели роз’яснювальну роботу, попередили про адміністративну відповідальність за порушення та вручили інформаційні листи.

Протягом 30-31 липня фахівці Бучацького районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області обстежено 4 продовольчих магазини у м. Бучач.

Виявлені порушення: неправильно одягнені маски, відсутні графіки прибирання приміщення, відсутні урни для використаних ЗІЗ.

Також спеціалісти обстежили 3 непродовольчих магазини, де виявили відсутність наліпки з дистанцією 1,5м., відсутність урн для використаних ЗІЗ.

Ще у 2-х закладах торгівлі, які перевірили – порушень не виявили.

31-го липня начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Зборівського районного управління спільно з комісією, створеною дорученням Зборівського міського голови провели обстеження  двох закладів дошкільної освіти у м. Зборів на предмет готовності до початку роботи з 03.08.2020року.

В ході роботи комісії, встановили відповідність створених умов перебування до Постанови Головного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020р. «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації  протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної  хвороби «COVID-19 ».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перевірка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: