Картини художниці з Тернопільщини з’являться на поштових марках

Опубліковано:
31 Липня, 2020

Художниця з Тернопільщини Олеся Гудима стане другою чиї роботи розмістять на поштових марках. Першим був Іван Марчук. Про це повідомляє «Суспільне Око».

Як зазначає сама мисткиня, у свої 28 вона кардинально змінила життя. Жінка покинула журналістику та вирішила присвятити себе мистецтву. Загалом у доробку художниці – понад 1000 робіт.

null

«Малювання для мене – це мій спосіб взаємодії зі світом… Це голод, це мій хліб. Я можу не їсти, не пити, а от малювати не можу…», – ділиться художниця.

Олеся Гудима створила кілька серій картин – «Квіти», «Українська мадонна», «Ангели миру для України», «Сновида», «Кроки». Їх можна побачити в приватних колекціях майже усіх країн світу – в Канаді, Франції, США, Німеччині, Англії, Вірменії, Іспанії, Польщі, Швейцарії. Сама ж художниця каже, творити їй підказує серце.

«Коли малюю, перебуваю у стані, що близький до медитації. Цей стан допомагає мені зрозуміти, хто я та відновити свій зв’язок із Богом. Хтось може поїхати у святе місце — а я сідаю малювати», — каже художниця.

До слова, для марки з серії «Кохання – це життя» обрали картину «Наречена». Її художниця присвятила світлій пам’яті кінорежисера Сергія Параджанова та актора Івана Миколайчука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олеся гудима, #поштові марки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: