«Це якесь свавілля»: віряни вирушили хресною ходою до Почаєва

Опубліковано:
30 Липня, 2020

Понад двохсот вірян 29 липня вирушили хресною ходою з Ковеля до Почаєва. Людей супроводжують правоохоронці. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинські новини».

Учасники ходи хотіли зупинитися на ночівлю у селі Козлів, але люди були проти. Вірян попросили знайти інше місце для таборування.

«Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь тиша…. То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрідєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», – розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.

Більшість людей обурені, що попри карантин відбувається хресна хода. Мешканці сіл зверталися до правоохоронців, зазначаючи, що таким чином порушуються правила карантину, але вплинути на ситуацію так і не вдалося.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини, #хресна хода
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: