У Тернополі обрали переможців на «Кращий вишиваний костюм» серед випускників (Відео)

30.07.2020 12:43   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі обрали переможців на найкращу вишиванку серед випускників. У конкурсі на “Кращий вишиваний костюм” взяли участь 29 хлопців та дівчат. В обласному центрі цей захід відбувся вдвадцяте. Перемогу отримали Даніела Куц та Андрій Яремко.

“Перемога для мене стала несподіванкою. Оскільки я не можу сказати, що я надмірно готувалася. Рішення про участь -спонтанне. Було дуже багато гідних робіт, які представляли учасники. Тому зайняти хоча б якейсь призове місце було великою радістю. Я виборола перемогу у номінації “Вишитий костюм”, – розповідає випускниця Тернопільської класничної гімназії Даніела Куц.

Дівчина розповіла, що у підборі наряду допомагала мама, яка була дизайнером. Костюм, у якому Даніела перемогла, виготовили нещодавно.

“Унікальність мого костюму у тому, що дизайнером була моя мама. Вона захоплюється вишивкою давно. Вдома у нас є вишиванка у всіх членів родини. Костюм, у якому я перемогла, ми створили нещодавно. Ходили до майстрині, аби пошити його. Вишивка – повністю ручна робота. Якщо не помиляюся, це львівський візерунок”, – додає переможниця конкурсу.

Сорочку для Андрія вишила мама. Як розповів хлопець, в основі роботи лежить чорний колір, що символізує землю, та червоний – любов.

“Це – борщівська вишивка. Ми довго з мамою обдумували над виглядом, вносили корективи. До процесу я долучався активно. Коли я переміг, то був здивований. На перемогу не сподівався. Хотів лише показати, що вишиванка може вирізняти український народ унікальністю та вишуканістю”, – переконаний випускник ДСШ №17 імені В. Вихруща Андрій Яремко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі