На Тернопільщині триває будівництво музею лемківської культури

Опубліковано:
29 Липня, 2020

В урочищі Бичова міста Монастириська триває будівництво музею лемківської культури. Роботи проводять в рамках проєкту «Lemko S.V.I.T.».

«На території музейного комплексу “Лемківське село” кипить будова нового приміщення музею. Коли 9 березня 2019 року тут урочисто заклали перший камінь під будівництво, багато скептиків не вірили, що мрія стане реальністю. Як бачимо, будівництво музею, в рамках реалізації проєкту “Lemko S.V.I.T.”, у своїй активній фазі. Ще дуже багато коштів і праці необхідно докласти, але, завдяки спільним зусиллям — новому музею бути», – зазначила Світлана Байтилюк.

До слова, держава виділила 17 га землі на будівництво музею скансену у «Лемківському селі» та ще 6 га – на облаштування стоянки для транспортних засобів під час фестивалю «Дзвони Лемківщини», який отримав статус міжнародного. Загалом, для реалізації проєкту буде використано 13 млн грн з державного та місцевого бюджетів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дзвони лемківщини, #лемківське село, #монастириська, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урочище Бичова
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: