На Тернопільщині директор школи зібрав унікальну колекцію дзвіночків (Відео)

Опубліковано:
29 Липня, 2020

Чути дзвін – не знати, де він. Та цей дзвін таки відомо, звідки лунає – звук доноситься із Тернопільської школи-ліцею №6. Величезну кількість дзвіночків в одному приміщенні зібрав директор цього освітнього закладу Олександр Остапчук. Чоловік каже, починалося все з кількох виробів, і зараз колекція налічує вже кілька сотень дзвоників.

“Більше 10 років тому, коли я працював в управлінні освіти, у вигляді сувенірів мені подарували дзвоники. Їх назбиралося більше 10, і постало питання, що з ними в подальшому робити. І от, коли я перейшов працювати у школу-ліцей імені Назарія Яремчука, я переніс ці дзвоники сюди. Помаленьку колекція почала збільшуватися”, – розповідає директор Тернопільського навчально-виховного комплексу “Школа-ліцей №6 імені Назарія Яремчука” Олександр Остапчук.

Олександр Остапчук зізнається, сам процес збору дзвіночків захопив його одразу. На його перконання, дзвінок – це символ школи, який є покликом дітей до навчання та знань. Це й спонукало до того, щоб не зупинятися у цій справі та щоразу привозити все нові й нові унікальні вироби.

“Скажу одразу, у нашій школі немає дзвоника, як такого. Дітей на уроки закликає мелодія “Червоної рути”. Але, тим не менше, символом школи є всерівно дзвіночок. І так колекція розросталася – 50 дзвіночків, 100 дзвіночків, а зараз вже їх є 350″, – додає Олександр Остапчук.

Серед експонатів колекції як власноруч придбані дзвіночки, так і подаровані учнями, друзями та знайомими. Привезені вироби з різних куточків світу – Ямайка, Туреччина, Болгарія. Збір колекції триває, зупинятися на досягнутому Олександр Остапчук не збирається.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дзвіночок, #колекція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #остапчук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: