Три варіанти: як розпочнеться навчальний рік на Тернопільщині?

26.07.2020 07:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Навчальні заклади області готуються до початку нового навчального року.

Урядовці обговорюють три сценарії реалізації освітнього процесу, який із них запроваджуватимуть, залежить від епідемічної ситуації.

На Тернопільщині навчальний рік розпочнеться в очному форматі, – запевнила начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. Ймовірно застосовуватимуть позмінне навчання, а при збільшенні кількості хворих на коронавірус – дистанційне.

«Маємо три варіанти того, як розпочнеться навчальний рік з вересня. Ніхто не говорить про те, що він розпочнеться дистанційно. Усі обговорюють те, що форма навчання буде очною і всі наші учні підуть до навчальних закладів. Але все ж ми маємо звертати увагу і на епідемічну ситуацію, яка може скластися на тій чи іншій території. Якщо говорити про нашу область, то хочу зазначити, що можливі три варіанти, і для різних населених пунктів це буде індивідуально. Варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі. Варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно. Варіант третій – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни. Хочу звернутися до батьків, що зараз не потрібно загострювати це питання. Ми ще маємо цілий місяць до початку навчального року і будемо бачити, як розвивається ситуація. Але зараз всі навчальні заклади готуються до очної форми навчання».

Отже, який варіант навчального процесу запроваджуватимуть на Тернопільщині, вирішуватиме регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі