«Водна арена Тернопіль» стане візиткою всієї України: Міністр Олексій Чернишов проінспектував будівництво

Опубліковано:
24 Липня, 2020

На Тернопільщині тривають триває будівництво унікального Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена». Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов ознайомився з ходом будівельних робіт. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

На каналі вже укріплено берегову лінію габіонами, поглиблено русло дна земснарядом, влаштовано дорогу, трибуни та суддівську вишку, а також встановлено кабельну електролінію.

Як зазначив Олексій Чернишов, водна арена можна буде використовувати не лише як місце для проведення спортивних змагань, а й заходи різного рівня: конференції, семінари, тощо. заходи різного рівня: конференції, семінари, тощо.

«Це дуже важливий об’єкт, на якому відбуватимуться змагання міжнародного рівня. Він європейського зразка, має трибуни і відповідні приміщення, кімнати для проживання спортсменів та гостей. Водна арена буде розвиватися, стартуватиме й друга черга будівництва. Впевнений, що вона стане візитівкою не лише нашого прекрасного Тернопілля, а й всієї України», – каже Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

Найближчим часом на об’єкті заплановано облаштувати обвідний канал відповідно до вимог міжнародної федерації ICF, монтаж системи Аль-Бано (доріжки і буї), три стартові системи на 200 м, 500 м, 1000 м для отримання сертифікату від ICF на проведення чемпіонату світу і Європи, а також повністю облаштувати благоустрій території.

До слова, 2-4 жовтня стане стати ареною чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів. На змагання приїдуть учасники з Канади, Німеччини, Чехії, Польщі та Великобританії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #байдарки, #водна арена, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: