Попри карантин на Тернопільщині випускники отримають атестати урочисто

Опубліковано:
24 Липня, 2020

Незважаючи на те, що карантин не послаблюватимуть, випускникам урочисто вручать атестати про загальну середню освіту. Цьогоріч їх мають отримати 4 тисячі 900 випускників Тернопільщини. Повідомила начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

“Усі відділи освіти отримали рекомендації щодо вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту. Тому, я думаю, з видачею документів у нас проблем не буде. Останній термін видачі – 31 липня” – каже Хома.

Щодо випускних вечорів, які проводять у вечірній час, то, за словами начальниці управління освіти, безпосередньо відповідають батьки.

“Від випускних вечорів відмовилися в 10 об’єднаних територіальних громадах та чотирьох районах. Зокрема, Кременецькому, Заліщицькому, Гусятинському та Борщівському. Там атестати про середню освіту вже отримали близько тисячі випускників”, – розповіла Ольга Хома.

Чи проводити застілля та вечірки під час випускного, мають вирішити батьки та батьківські комітети, – сказав і голова облдержадміністрації Володимир Труш:

“Але хотів би зазначити, що всі оці проведені заходи повинні відповідати чинному законодавству”.

Під час святкування всі випускники мають бути в масках та пройти температурний скринінг. Якщо випускний проводитимуть на вулиці, то на 5-ти квадратних метрах може бути лише одна особа. Відстань між сидячими місцями має бути не меншою, ніж півтора метра, – попередила головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

Вручення атестатів та загальноміське свято “Випускник 2020” у Тернополі має відбутися 31 липня. Рішення про це прийняли на засіданні міського оперативного штабу.

“Ми плануємо, що 31 липня на відкритих локаціях шкіл нашої громади відбудеться вручення атестатів, після чого випускники традиційною пішою ходою пройдуть центральними вулицями міста від Надставної церкви до Центрального стадіону”, – сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

На Центральному стадіоні відбудеться урочиста церемонія нагородженян медалістів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #атестат, #випускний, #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: