Владі необхідно подбати про те, аби з першого вересня учні повернулися у свої школи, – Тарас Савчук

Опубліковано:
22 Липня, 2020

Дистанційне навчання в умовах карантину занедбує знання і таланти українських дітей. Владі необхідно подбати про те, аби з першого вересня учні повернулися у свої школи. Так вважає Тарас Савчук — підприємець, журналіст, громадський діяч, представник «Республіканської платформи».

Навчальний процес, організований завдяки новітнім технологіям, супроводжується багатьма труднощами та не може замінити уроків у школі. Про це свідчить досвід багатьох сімей, які разом із дітьми були змушені «вчитися» на карантині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не можемо допустити знищення української мови та освіти, – Тарас Савчук про русифікаторський законопроєкт в парламенті

«Батькам важко одночасно поєднувати обов’язки педагога, працювати та давати лад хатнім справам, — зазначив Тарас Савчук. —  Перебуваючи у класі, дитині набагато легше зорієнтуватися у новому матеріалі, проконсультуватися у вчителя. Окрім цього, учням важливо спілкуватися з однолітками й соціалізовуватися в колективі. Не варто забувати, що дистанційне навчання — вимушений захід. Якщо діти не зможуть відвідувати уроки тривалий час, це серйозно похитне систему освіти».

Саме тому представник «Республіканської платформи» виступає за відкриття шкіл з початком нового навчального року. Тим паче, зараз діти мають змогу перебувати в кафе, магазинах, розважальних закладах.

Про відновлення стаціонарного навчання в ефірі одного з телеканалів повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він заявив, що згідно рішення МОЗу,  з першого вересня школи запрацюють у звичному режимі. Винятки можливі лише в тих районах, де спеціалісти фіксуватимуть високий рівень захворюваності на COVID-19.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #республіканська платформа, #савчук, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: