Комету Neowise спостерігаємо ввечері – орієнтир Велика Ведмедиця

Опубліковано:
21 Липня, 2020

Увага астрономів професійних та любителів, а також астрофотографів прикута до астрономічної гостті, яка залетіла у нашу Сонячну систему – найяскравішої комети останніх семи років Neowise (офиційна назва C/2020 F3).

23 липня комета наблизиться до Землі найближче і до кінця липня її можна буде бачити неозброєним оком. Якщо на початку липня космічна красуня позувала лише на світанку – зараз її спостерігають ввечері. Про це написав у фейсбуці у групі “АстроТернопіль” астроном з Києва, працівник Головної астрономічної обсерваторії країни Олександр Велесь: “Багато хто питає, де шукати комету NEOWISE ввечері. Приводжу карту положення на найближчі 6 днів. Комета влетіла у Велику Ведмедицю, тобто достатньо найти місцину без ліхтарів після 22-23 години і знайти астеризм відомий як Ківш. Комета буде десь під ним з хвостом угору. Додав фото , як комета виглядала вчора з міста. Так її оком приблизно і видно.”

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #комета, #космос, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: