У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги медики провели складну операцію. Завдяки хірургічному втручанню вдалося врятувати життя пацієнтки.

Як повідомляють в медзакладі, у липні до них звернулася пацієнтка, яка тривалий час постійно відмічала біль в грудній клітці та в грудному відділі хребта, що обмежував рухи та значно підсилювався при фізичному навантаженні. Зробивши рентген у жінки виявили об’ємний процес паравертебрально на рівні 4-5 ребер зліва. Далі пацієнтці проводилось комп’ютерна та магнітно-резонансна томографії. Консультувалася з неврологом, онкологом, нейрохірургом з сусідньої області. В результаті чого була скерована для проведення оперативного втручання в КНП «ТМКЛШД».

«У пацієнтки мала місце невринома (WHO grade I) на рівні Тh4-Th5 зліва. Складністю хірургічного втручання в даній ситуації було інтимне сполучення пухлини з плеврою, висхідним відділом аорти та суміжними спинномозковими нервами, високим ризиком ускладнень. Операція проводилась під нейрохірургічним мікроскопом із застосуванням високошвидкісного мікробора, кавітаційного ультразвукового аспіратора, радіочастотної коагуляції Medtronic, інтраопераційного нервстимулятора. Підхід до пухлини задньобоковий з резекцією частини двох ребер та поперечних відростків. Пухлину видалено субкапсулярно тотально із зберженям спинномозкових нервів», – йдеться у повідомленні.

Операція тривала 4 години. Післяопераційний період без ускладнень, і в задовільному стані пацієнту виписали зі стаціонару.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #операція, #тернопіль, #Тернопільська міська комунальналікарня швидкої допомоги, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: